2014. április 20., vasárnap
05:00
Hajnali gondolatok
05:05
Monk - Flúgos nyom...
amerikai krimivígjáték-s...
04:45
Chuck
amerikai akcióvígjáték-s...
04:55
Ízőrzők
magyar ismeretterjesztő ...
06:00
Pink-koncert Melbo...
ausztrál koncertfilm, 20...
05:25
Élő népzene
Húsvét Sióagárdon
2014. április 20., vasárnap
HBO 2
06:00
Jégkorszak IV : Vá...
amerikai animációs film, ...
Cinemax
06:00
Egy szuperhős halá...
ír-német filmdráma, 2011
Cinemax 2
06:00
Ötszörös bajnok
amerikai vígdráma, 2011
Film Cafe
06:00
Egy csúf mostohate...
kanadai-luxemburgi filmd...
MGM
06:15
Ben Hur
amerikai történelmi drám...
Saját gyártású magyar dokumentumfilmek az HBO-n
Decemberben debütál a mozicsatornán az HBO két első saját gyártású magyar dokumentumfilmje. 10-én a pornókirály, Pierre Woodman egyedülálló „munkamódszere”, 17-én pedig a Miss Plastic Hungary szépségverseny háttere kerül terítékre.
Pierre Woodman neve a pornófilm-kedvelő közönség számára bizonyára ismerősen cseng. A 46 éves pornófilmrendező és fotós - több mint 60 pornófilm és több mint 1.000 szexjelenet szülőatyja. A pornókirály 1.500 fotóbeállítást álmodott az objektív elé, és 7.000 casting, vagyis a pornós szakma szempontjából még „szűz” lányok beavatásával írta be nevét a pornótörténelembe. A legmegdöbbentőbb szám mégsem közvetlenül a filmekhez kapcsolódik: Mr. Woodman ugyanis - saját bevallása szerint - több mint 3.000 nőt vitt már ágyba.
 
A december 10-én sugárzott, Kovács M. András és Szajki Péter által rendezett A  valójában Pierre Woodman „meztelen” és kendőzetlen portréja, amely bemutatja a szexipar és Pierre „munkamódszerének” eddig rejtett működését. Egy férfiét, aki magyar, cseh, szlovák és orosz lányok tucatjait (Silvia Saint, Tania Russof, Alexa May, Monica Sweet, Monique Covét, Laura Angel, Lenka Gaborova, Sophie Evans, Cassandra Wilde, és a cseh Playmate Caylian Curtis) fedezte fel a pornóipar számára. Lányokat, akik gondolkodás nélkül részt vettek Pierre castingjain. De vajon miben rejlik Pierre ellenállhatatlan vonzereje? A dokumentumfilmben a nézők bepillantást nyerhetnek a pornóipar kulisszatitkaiba, valamint megfordulhatnak a pornókirály életének és karrierjének fontos állomásain: szülővárosában, Párizsban, Prágában és Budapesten. 
 
Pierre castingjai rendszerint hotelszobákban zajlanak, általában Kelet-Európában, ahol ügynökei „cserkészik be” a legújabb felfedezetteket. Másfelől gyakran bevásárlóközpontokban vagy egyéb nyilvános helyeken fedezi fel a lányokat. A castingolt lányok általában 18 és 20 év közöttiek, a legtöbbjük azonban nem igazán tudja, mit csinál Woodman, aki számára az a legnehezebb feladat, hogy meggyőzze őket, hogy elmenjenek vele a hotelszobába. Ha már egyszer odacsalta a lányokat, nincs más dolga, mint a tolmács segítségével megmutatni nekik a Private magazint vagy néhány pornóképet, azokhoz hasonló lehetőséget ajánlva számukra. Az első reakciójuk általában elutasító, de hosszas beszélgetés után gyakran sikerül meggyőznie őket, hogy átadják magukat a Woodman-stílusnak. 
 
A másik megdöbbentő történet azokról a hölgyekről szól, akik elindultak a Miss Plastic Hungary-n, az első olyan szépségversenyen, ahol csak plasztikai műtéten átesett nők indulhatnak. Spáh Dávid rendező szemén keresztül a dokumentumfilm bemutatja a mai magyar társadalom valóságát, vagyis egy képet azokról a nőkről, akik annyira nem tudják elfogadni magukat, hogy átszabatják a testüket. 
 
A Miss Plastic szépségverseny szervezőinek eltökélt célja: hogy eloszlassák a plasztikázott nőkkel kapcsolatos sztereotípiákat. Véleményük szerint az átlagember ezeket a nőket torznak, természetellenesnek, sőt, gyakran csúnyának tartja. A film pedig azt a kérdést feszegeti, vajon a versenyzők mivel próbálnak meg rácáfolni az előítéletekre. 
 
A dokumentumfilm teljes valójában megmutatja, mit tett a mai magyar társadalom a film hőseivel. A filmszereplők nagyrésze 19 és 29 év közötti, és főállásban foglalkozik a külsejével. Szinte egyikük sem elégedett önmagával: még szebb szájat, még nagyobb melleket, még hosszabb hajat akarna, és persze nem hiányozhat róluk a Gucci táska és a Prada cipő sem. De, hogy ki finanszírozza mindezt, azt nem hajlandóak elárulni. A szépségverseny rendezőjének, Gerényi Katalinnak a segítségével azonban a lányok egyre inkább lelepleződnek. Sokukról kiderül az is, hogy már nagyon fiatal koruk óta, ilyen vagy olyan formában, de a testével keresik a kenyerüket. A versenytől szinte kivétel nélkül azt várják, hogy a siker majd megváltoztatja az életüket, ezért pedig bármit képesek lennének megtenni 
 
Az HBO hazai leányvállalata számára készített filmben teljes valójában megnézhetünk egy mellműtétet, amelyről Spáh Dávid megdöbbentő természetességgel beszélt: „Forgattam már boncoláson is. Ez ahhoz képest olyan volt, mintha kinyomnának egy pattanást” – mondta őszintén.  
 
A plasztik nőkről korábban azt gondoltam, soha nem lesz „dolgom” velük. Ezt a kifejezést, hogy plasztik, nem is használtam. Talán azért, mert az elrontott szilikonmellek mindig nagyon lehangoltak, de bevallom, ezzel most is így vagyok” – mondta a rendező, akiről többek között kiderült az is: elképzelhetetlennek tartja, hogy valaha szilikonszájú barátnője legyen, majd hozzátette, a szilikonmell ellen nincs kifogása. 
 
A Pierre Woodman-sztorit október 10-én, a Miss Plastic - A szikék szépe című dokumentumfilmet pedig december 17-én láthatják a nézők a HBO műsorán. 
 
 
 
2009.12.02
IWIW Facebook Digg Google bookmarks ma.gnolia Furl Yahoo! My web Technorati reddit del.icio.us Kudos BlinkList Windows live Netscape StumbleUpon Newsvine Tailrank