FilmekSorozatokSportműsorokGyermekműsorokAdatvédelem Impresszum
Felh.feltételekSütitájékoztató
Süti beállításokMÉDIAAJÁNLAT
hírműsor

Lengyelország ízei

lengyel hírműsor25 perc, 2013
M5

44. rész

Lengyelországban még ma is emlékeznek a mondásra, miszerint "a pástétomhoz francia szakács kell, a halhoz meg lengyel". A lengyelek a XVII. században lelkesedtek a halért, és különféle módon tálalták: sütve, zöldségekkel párolva, halkocsonyaként, leves formájában. Az egyik népszerű módszer volt a borban való főzés. Karol Okrasa ma ezekhez a régi gasztronómiai hagyományokhoz nyúl vissza, és megmutatja, hogy lehet finom, egészséges és különleges halételeket készíteni. A menü: süllő borban főzve, hozzá kovászos uborkából készített salsa, hagymás sült ponty, vörösborban párolva, továbbá nyílt tűzön sült compó.

Lengyelországban még ma is emlékeznek a mondásra, miszerint "a pástétomhoz francia szakács kell, a halhoz meg lengyel". A lengyelek a XVII. században lelkesedtek a halért, és különféle módon tálalták: sütve, zöldségekkel párolva, halkocsonyaként, leves formájában. Az egyik népszerű módszer volt a borban való főzés. Karol Okrasa ma ezekhez a régi gasztronómiai hagyományokhoz nyúl vissza, és megmutatja, hogy lehet finom, egészséges és különleges halételeket készíteni. A menü: süllő borban főzve, hozzá kovászos uborkából készített salsa, hagymás sült ponty, vörösborban párolva, továbbá nyílt tűzön sült compó.

Ekkor tudod megnézni
M5május 5.13:55
Lengyelország ízei
61. rész
M5május 6.03:00
Lengyelország ízei
38. rész
M5május 6.13:55
Lengyelország ízei
62. rész
M5május 7.02:35
Lengyelország ízei
39. rész
M5május 7.13:55
Lengyelország ízei
63. rész
M5május 8.01:20
Lengyelország ízei
40. rész
M5május 8.13:55
Lengyelország ízei
64. rész
M5május 9.01:15
Lengyelország ízei
41. rész
M5május 9.13:55
Lengyelország ízei
65. rész
M5május 10.03:00
Lengyelország ízei
42. rész
M5május 12.13:55
Lengyelország ízei
66. rész
M5május 13.01:25
Lengyelország ízei
43. rész
M5május 13.13:55
Lengyelország ízei
67. rész
M5május 14.02:25
Lengyelország ízei
44. rész